U bent hier
Home > Nieuws > Boerderijwinkel ‘De Beemster Kaaswagen’: Conowinkel in het klein!

Boerderijwinkel ‘De Beemster Kaaswagen’: Conowinkel in het klein!

Sedert een aantal weken kunnen belangstellenden terecht bij de familie Kooij aan de Purmerenderweg 23a in de Beemster voor een heerlijk stukje Beemster Kaas en diverse streekproducten. Binnendijks ging langs bij initiatiefneemster Monique.

“Ik ben van huis uit een ondernemend type. Heb zo’n acht jaar in Oeganda op een chrysantenbedrijf gewoond en verkocht daar al planten en bloemen uit de kas. Daarnaast gaf ik paardrijles aan andere expats. Over deze ervaringen heb ik een boek geschreven en geef op verzoek nog steeds lezingen aan groepen. Uiteindelijk ben ik in de Beemster verzeild geraakt. Twee jaar geleden ben ik gaan werken in de kaaswinkel van Cono aan de Rijperweg. In de Beemster trof ik ook mijn nieuwe grote liefde: Arjan Kooij. Toen Cono begon met het fenomeen boerderijwinkel, was ik gelijk enthousiast. Ik ben trots op de producten van Cono en kan nu dus alle Beemster kazen op het erf verkopen. Kaas gemaakt van melk van onze eigen koeien. We verkopen ook de gewilde vlas- en oranjekaas. Daarnaast bied ik ook andere streekproducten als honing, knoflook en chocolade. Via een familiebedrijf uit Hoorn die rechtstreeks bij de wijnboeren koopt, betrek ik uit drie landen drie soorten wijn: rood, wit en rosé. Wat te denken van een Beemster likeurtje in een karafje met origineel etiket. Kortom: ideaal voor originele smulcadeautjes. Op ons ruime erf staat een forse mobiele marktkraam van waaruit ik de producten verkoop. Ik sta daarbij zelf in de wagen. Het voordeel van mobiel is dat je de wagen afhankelijk van de weersomstandigheden kunt verplaatsen binnen je eigen erf. Belangstellenden kunnen ook met de auto veilig het erf op rijden. Er is voldoende parkeergelegenheid. Omdat we vanuit de wagen verkopen en in de buitenlucht, zitten we qua veiligheid en hygiëne ook goed. We zijn nu vier weken open en ik merk dat ik al een vaste klantenkring begin op te bouwen. Ook van mensen uit de regio die in de droogmakerij hun groente en fruit kopen en bij mij komen voor de Beemster kaas. In principe heb ik alle soorten. Vandaar de term ‘Conowinkel in het klein’. Het runnen van een agrarisch bedrijf, huishouden en boerderijwinkel is behoorlijk intensief. Daarom heb ik recentelijk mijn baan bij de Conowinkel opgezegd.

Open: Woensdag- en vrijdagmiddag (14.00 – 18.00 uur) en zaterdagochtend (08.00 – 13.00 uur).

www.boerderijwinkeldebeemsterkaaswagen.nl

Geert

Top