U bent hier
Home > Nieuws > Kijkje in de West

Kijkje in de West

Toegegeven: ik heb een zwak voor de (architectuur van) de kern van Westbeemster. Het voormalige klooster met school, de kerk, de pastorie, het plein, De Kerckhaen, de tuin &volkstuin, het kerkhoflaantje en de sportvelden. Zelfs de ‘oude nieuwbouw’ past daarbij. “Thuis heb ik nog een ansichtkaart waarop een kerk, een kar met paard, …….”. Toegegeven, sommige onderdelen bevinden zich op dit moment in de zorgwekkende herfststaat. Als ik de rijkdom van Bill Gates bezat, zou ik de hele bups (ik noem het liever een uniek ensemble) wel willen kopen en behouden voor de toekomst (“Maar met welke bestemming, Geert?”, hoor ik u denken).

Afgelopen zondag 10 september had ik het genoegen om met een select gezelschap van ervaringsdeskundigen van de West en belangstellenden onder leiding van Kees Vlaanderen een rondje te maken door deze parel. Een waar genoegen.

De wandeling was georganiseerd in het kader van het Open Monumentenweekend.

Geert

Top